Přeskočit na hlavní obsah

Šlehané máslo na tělo

 "Co se děje v souladu s přírodou, není zlo."

ŠLEHANÉ BAMBUCKÉ MÁSLO NA POKOŽKU CELÉHO TĚLA

Jak já to miluju! Po horké koupeli (nebo sprše) se namazat tímhle zázrakem... Slast pro moje tělo!
Šlehaná rostlinná másla jsou skvělou alternativou průmyslově vyráběných tělových mlék. Já jsem jejich kouzlu propadla nedávno, zato to byla velká láska na první pohled (namazání).

Šlehané máslo je přírodní kosmetický produkt, který se vyrábí vyšleháním rostlinného bambuckého másla a přidáním jiných olejů, vůní a třeba i barev. Toto máslo má svou specifickou konzistenci - něco jako našlehaný krém, který ale při kontaktu s kůží poměrně rychle "roztává", krásně se roztírá a vstřebává do kůže, kterou zanechává hydratovanou a vláčnou. 


Často jsem přemýšlela čím se mazat, čím mazat děti. Co použít, když venku mrzne až praští a nechceme mít my nebo děti omrzlé tváře... Šlehané máslo tak u nás doma získalo první příčku co se kosmetiky týče. Já ho používám snad vždy a na vše (po koupeli, na první známky ekzému a suché kůže, popáleniny,...). Pokud po namáhavém dni potřebuji masáž, volím sice často naši levandulovou mast (protože ta vůně mě nejen uklidní, ale často i uspí), která bambucké máslo obsahuje, někdy mám ale chuť na změnu a tak používám šlehané bambucké máslo, které je při masáži také velmi příjemné.

Nejlepší na šlehaných máslech je, že můžete experimentovat s nekonečně mnoha možnostmi. Od barev, vůní po přidané oleje. Mezi naše oblíbence doma paří šlehané aleppo máslo a klasické bambucké šlehané máslo. Aleppo máslo používám jen na suchá atopická místa na těle, klasické šlehané máslo používám na celé tělo ( i obličej) po koupeli. Lze jej použít jak jsme již psala, když jdete ven do zimy, nebo na suchou kůži, i na promaštění suché kůže po spálení od sluníčka.

Proč je bambucké máslo tak ceněné v kosmetice?
Protože obsahuje mnoho vitaminů (A,E, F), má výborné hydratační vlastnosti, Krásně se rozpouští a vstřebává do pokožky a je velmi oblíbené při masážích. Obecně platí, že bambucké máslo hydratuje, vyživuje a regeneruje pokožku, proto je vhodné i na tu nejcitlivější pokožku dětí i dospělých. Pro své protizánětlivé účinky je vhodný na nejeden kožní problém. Redukuje tmavé skvrny na pokožce, strie a díky anti-aging účinku se používá í pro vyhlazení vrásek. Pomáhá chránit před UV zářením a to díky ochrannému faktoru 4-6 UV to sice nestačí pro opalování na pláži, ale v našich zeměpisných podmínkách nás skvěle uchrání od sluníčka třeba při práci na zahrádce a nebo pokud půjdeme za slunného dne na krátkou procházku do přírody či města.

Tak co, taky chcete vyzkoušet šlehané bambucké máslo? Pokud ano, můžete si jej vyrobit dle receptu níže, nebo mi napište zde.


Základní recept šlehaného bambuckého másla

Potřebujeme

  • Bambucké máslo
  • Mandlový nebo rýžový olej
  • Jojobový olej
  • Pupalkový olej
  • EO dle vlastního výběru

Postup je velmi jednoduchý. Nejprve si rozpustíme bambucké máslo ve vodní lázni, přidáme s ostatními oleji. Chvilku vychladíme v lednici a poté začneme šlehat. Pokud je třeba dáme opět na chvíli do lednice a opakujeme šlehání. Když jsme s hustou másla (teď už pomalu krému) spokojeni, přidáme pár kapek éterického oleje (nebo olejů) a naposledy vyšleháme. Naplníme do sklenic a můžeme se směle mazat. 

S ♥
Bylinkomilovnice


Komentáře