Přeskočit na hlavní obsah

VONNÝ VOSK DO AROMALAMPY

Vonné vosky do aromalamp jsou skvělé k provonění místností nad plamenem svíčky, která dodává příjemnou atmosféru dané místnosti i příležitosti. Mnou vyrobené vonné vosky jsou záruka kvalitních éterických olejů a čistého včelího vosku přímo od včelaře. 
V tomto článku si řekneme jak se vosky správně používají a jak se starat o aromalampu.

Jak se vonný vosk používá?

Vonný vosk se nejčastěji používá do aromalampy, můžete jej však použít pro ovonění prádla ve skříni (místo mýdel) nebo jen tak položit do prostoru (na poličku/stůl v domě, do auta,...). Vonný vosk v aromalampě funguje tak, že jakmile se vosk rozpustí uvolní intenzivní vůni kvalitních éterických olejů a provoní tak prostor. Intenzivní aroma postupně ubývá, až nakonec zůstane pouze vosk, který jednoduše vyhodíte. Dávkovat vosk můžete několika způsoby (níže body 3-6).Pokud se rozhodnete vosk použít do aromalampy, snažte se prosím dodržet tyto rady:
  1. Vonný vosk položte do aromalampy pouze do horní nádoby, nikoliv do spodní - tam patří čajová svíčka
  2. Dbejte opatrnosti a do vonného vosku již nic nepřidávejte. Zejména vodu - protože ta v horkém vosku způsobí explozi a může vám ublížit nebo v lepším případě znečistit okolí
  3. Pokud je vůně silná, můžete vosk nalámat a použít pouze jeho část
  4. Naopak pokud je vůně slabá, většinou stačí přidat další kousek vosku
  5. Vonné vosky nabízejí nekonečnou škálu možností kombinací, protože jednotlivé vosky můžete kombinovat tak, že buď celé kostky nebo jejich nalámané kousky rozpustíte s jinými vosky společně. Vůně se promísí a získáte vlastní kombinaci vůní.
  6. Vonný vosk můžete dávkovat také tak, že svíčku po nějaké době zhasnete a vosk necháte vytvrdnout. Jak svíčku opět zapálíte, vosk se začne rozpouštět opět ucítíte vůni.
  7. Vonný vosk se vám nikdy z aromalampy nevypaří - pouze a jen vůně se postupně "vybere", ale vosk vám v lampě vždy zůstane, ten musíte vyndat a vyhodit.
Jak vonný vosk dostat z aromalampy?

Na to jsou nejlepší takové 3 postupy, já sama používám hned ten první, ale pro jistotu vám zde vypíšu i ty ostatní dva:
  1. Vychladlý (ztuhlý) vosk jednoduše vytáhnete, když něčím tenkým zajedete kousek pod vosk a on se sám vyloupne. Je to nejjednodušší a nejrychlejší způsob.
  2. Další možností je, že ještě rozpuštěný vosk (pozor je vysoce horký!) napustíte do papírových ubrousků a ty pak vyhodíte. Jednoduše necháte papírové ubrousky nasát vosk a hodíte do koše. Zde je riziko opaření a navíc budete mít vysoký odpad a vosk už nebudete moci znovu použít (v případě, že vosk stále voní a vy chcete jen změnit vůni)
  3. Třetí možností je vložit na chvíli aromalampu do mrazáku a pak opět jednoduše vosk vyloupnout.
Napadá vás ještě něco? Napište mi do komentářů.


S pokorou, vděčností a ♥ 
Bylinkomilovnice 

Komentáře