Přeskočit na hlavní obsah

Správná péče o mýdlo

"Co se děje ve shodě s přírodou, není zlo"

JAK SE O MÝDLO STARAT?

Číslo jedna je MÝDLENKA 
Přírodní NON TOXIC mýdlo vyžaduje díky svému přírodnímu složení jistou péči. Proč? Protože nemá oproti komerčním mýdlům ve svém složení konzervanty a stabilizátory.  
Určitě je důležité si na mýdlo pořídit vhodnou mýdlenku. Aby mýdlo neslizovatělo je důležité, aby správně vyschlo. K tomu poslouží mýdlenka, která bude mýdlu dopřávat dostatek vzduchu k vyschnutí. Je proto důležité, aby mýdlenka měla dostatek otvorů (keramické a dřevěné mýdlenky). Nejlepší by byla mýdlenka s mřížkou nebo klasická síťka, kterou si mnozí z nás pamatují ze škol.
Takže v případě, kdy jako mýdlenku použijete starý talířek nebo misku bez dírky, bude se vám dole zachytávat a udržovat voda, mýdlo bude ve vodě ležet a tím zeslizovatí a bude se ztrácet.

Ilustrační foto


KDE MÝDLO UCHOVÁVAT?

Jaká je vlastně trvanlivost přírodního mýdla?
Jak jsem již zmínila non-toxic mýdlo neobsahuje žádné konzervanty a stabilizátory. To je důvod, proč vám mýdlo nevydrží několik let ve skříni s oblečením. Přírodní mýdla z olejů jsou totiž kvůli těm olejům náchylná ke žluknutí.  Je proto důležité nekupovat mýdla do zásoby několika let, nepoužívat je jako vůně do skříní s oblečením (pak na ně zapomenete a to by byla přece škoda), nerozmydlit několik mýdel najednou (které nestihnete spotřebovat a mýdla se zkazí).
Mýdlo by vám mělo vydržet na temném, suchém a chladnějším místě i rok. To ale záleží na složení konkrétního mýdla. Jsou mýdla, která vydrží několik let a naopak existují mýdla, která jsou určena pro spotřebu jen do několika málo měsíců.

JAK DLOUHO MÝDLO VYDRŽÍ? 

Kolikrát se stihnu s mýdlem umýt, než se ztratí (vymydlí)?
I zde platí pravidlo složení. Záleží o jaké mýdlo se jedná a k jakému používání je určeno - Jak vybrat správné mýdlo se dozvíte zde.
 Mýdla na ruce jsou odolnější, protože se už dopředu počítá s tím, že budou používána několikrát za den. Nejsou ale tak vyživující jako mýdla určená ke koupání, zde se počítá, že budou použita jednou/dvakrát denně, ale očekává se po nich že kůži těla a pleti patřičně vyživí. 
Proto nelze jednoznačně říci, kolik použití mýdlo vydrží. Průměrně se odhadují 3-4 týdny. Ale to je opravdu jen pouhý odhad, záleží jak často mýdlo používáte.    

Pokud je ještě něco, co zde není, neváhejte a napište na email, facebook či instagram.
Ráda poradím
Bylinkomilovnice ♥ 

Komentáře