Přeskočit na hlavní obsah

Účinky jednotlivých složek v našich produktech

"Co se děje v souladu s přírodou, není zlo."


Levandule - Levandule lékařská obsahuje složky, díky nimž má protizánětlivé, protivirové a antiseptické účinky. Působí jako antioxidant, zachycuje volné radikály, podporuje obnovu kožních buněk a celkovou regeneraci pokožky. Osvěžuje, rozjasňuje, zklidňuje a tonizuje pokožku. Je výborná na všechny typy pleti včetně aknózní, citlivé a zralé. Je vhodná při ekzémech, dermatitidě a psoriáze. Má hojivé účinky, zklidňuje a regeneruje pokožku po slunění, po štípnutí hmyzem, při poranění kůže a při popáleninách. Pro své zklidňující až mírně sedativní účinky se používá při nervovém vypětí, nervozitě, nespavosti, bolestech hlavy a depresi. Má repelentní účinek – odpuzuje hmyz.

Med - Vyživuje pokožku a přispívá k regulaci mírně kyselé hodnoty pH horní ochranné vrstvy kůže. Regeneruje suchou a popraskanou pokožku. Podporuje hojení ran, otoků a jizev. Při pravidelném dlouhodobém používání dokáže regenerovat jizvy a postupně zesvětlovat pigmentové skvrny. V pečujících přípravcích se používá hlavně kvůli svým antioxidačním vlastnostem, které mají pozitivní účinek proti stárnutí pleti. Díky svým antibakteriálním účinkům působí proti pupínkům a dalším onemocněním kůže. Med dokáže vyživit a normalizovat suchou a dehydratovanou pleť. Nedráždivý a zklidňující účinek ho činí zvláště vhodným pro použití do kosmetických výrobků pro děti a osoby s problematickou a citlivou pokožkou. Med je zcela právem považován za přírodní antibiotikum. Dokáže čistit tělo od toxinů a volných radikálů.

Měsíček - Má antioxidační, protizánětlivé, antibakteriální a  regenerační a anti-aging účinky, chrání před působením volných radikálů, pomáhá obnovit kožní tkáň a tvorbu kolagenu. Zvláčňuje, zjemňuje, posiluje a hloubkově hydratuje. Jeho analgetické a antiseptické vlastnosti pomáhají při poraněních kůže. Pomáhá při akné. Zesvětluje stařecké skvrny. Je vhodný na dětskou, citlivou, podrážděnou, suchou nebo zanícenou pokožku. Regeneruje a hydratuje vlasovou pokožku, změkčuje a vyživuje vlasy. Podporuje růst vlasů, působí proti jejich vypadávání a proti lupům.

Tea Tree - Má silné antibakteriální, protizánětlivé, antivirusové a antifungální vlastnosti. Je vhodný na mastnou a problematickou pleť, odstraňuje projevy akné, snižuje tvorbu kožního mazu, působí proti zápalu. Hydratuje suchou pokožku, snižuje svědění a podráždění, pomáhá při ekzémech. Uklidňuje podrážděnou a spálenou pokožku a také pokožku po štípnutí hmyzem. Pomáhá odstranit lupy, vlasy udržuje zdravé a hydratované, podporuje jejich růst. Posilňuje křehké nehty, odstraňuje žluté nebo nabarvené nehty, bojuje proti nehtové plísni. Působí jako přírodní deodorant, snižuje tělesný zápach. Má repelentní účinek, odpuzuje hmyz, je účinný v boji proti vším. Tea tree olej je považovaný za přírodní alternativu účinných chemických látek obsažených v kosmetických produktech na léčení nebo potlačování různých kožních problémů. 

Včelí vosk - Pokožku zjemňuje, zlepšuje její pružnost. Je účinný v boji proti vráskám. Chrání pokožku před ztrátou vlhkosti, hydratuje, zklidňuje a regeneruje ji. Na kůži vytváří jemný ochranný film, čímž zabraňuje jejímu vysušení a popraskání. Díky vysokému obsahu vitamínu A podporuje růst a obnovu kožních tkaniv. Vlasy ošetřuje a dodává jim lesk.

Lanolin - V kosmetice se využívá pro své změkčující, zjemňující, hydratační, ochranné a ošetřující vlastnosti. Snadno se vstřebává do pokožky, proto je vhodný na suchou, citlivou nebo namáhanou pokožku, popraskanou kůži a rty. Na pokožce vytváří ochrannou bariéru. Pro své hydratační a zvláčňující účinky je vhodný na suché nebo namáhané vlasy.

Olivový olej - Hydratuje a podporuje regeneraci suché a namáhané pokožky. Vhodný pro suchou, zánětlivou, alergickou, podrážděnou, poraněnou či jinak poškozenou pokožku. Vhodný pro péči o velmi jemnou dětskou pokožku. Zjemňuje vlasy a dodává jim lesk.


Kokosový olej - Používá se jako hydratační přípravek - zvlhčuje pleť, udržuje ji hladkou a zdravou. Lehce se vstřebává do pokožky a nezanechává na ní mastný film. Pokožku účinně chrání před škodlivým UV zářením. Byl už před staletími využívaný jako ochrana před spálením sluncem a vysušováním slaným mořským vzduchem. Má přirozené antioxidační vlastnosti, pomáhá bojovat proti vráskám a zachovávat pružnost a elasticitu pleti. Redukuje pigmentové skvrny. Má výrazné regenerační účinky na pokožku. Zjemňuje a zvláčňuje suchou a ztvrdlou pokožku, např. na loktech, patách apod. Zmírňuje svědění způsobené alergiemi a po štípnutí hmyzem, urychluje hojení vyrážek, ekzémů a jizev. Uklidňuje pokožku po holení. Je vhodný i na citlivou pokožku a na jemnou dětskou pokožku. Má výborné bělící účinky na zuby, eliminuje zápaly a krvácení z dáseň. Kokosový olej je nejpopulárnějším olejem pro výrobu mýdla. Mýdla vyrobené s použitím kokosového oleje jsou tvrdší, dobře hydratují a snadněji pění.

Palmový olej (RPSO) - Používá se při mýdlování za studena tím, že vytváří tvrdé mýdlo se stabilní pěnou. Mýdla připravená za studena vyrobená z palmového oleje jsou odolná (velmi vhodná pro mytí rukou - protože rychle vysychají a neodmydlí se tak rychle). RPSO - kontrolované hospodaření s palmovým olejem (šetříme deštné lesy). 

Palmojádrový olej - Olej získáván z palmových  jader. Vhodné na citlivou pokožku nebo dětská mýdla. Olej z palmových jader dodává mýdlům a balzámům hladkou strukturu.

Sójový olej - Díky obsahu sterolínu pleť zjemňuje, vyhlazuje a zvláčňuje. Obsahuje vysoký podíl přirozených antioxidantů (vitamín E, aminokyseliny), které ochraňují pokožku před škodlivými vlivy prostředí, brání jejímu předčasnému stárnutí a zároveň zabezpečují stabilitu oleje. Působí jako přirozený UV ochranný filtr a také uklidňuje pokožku vystavenou slunečnímu záření. Regeneruje a ošetřuje suchou, popraskanou a ekzémovou pokožku. Působí protizánětlivě, zabraňuje vzniku akné a vyrážek. Pravidelným používáním eliminuje vznik strií. Vyživuje vlasy a vlasovou pokožku, vlasům, obočí a řasám navrací elasticitu.

Mandlový olej - Pokožku zjemňuje a hydratuje, má uklidňující a hydratační účinky. Zmírňuje příznaky stárnutí pokožky, eliminuje a zesvětluje tmavé skvrny na kůži. Pomáhá zmírnit záněty (např. akné), podráždění a svědění pokožky. Je vhodný i na citlivou a na jemnou dětskou pokožku. Podporuje zdravý růst vlasů, dodává vlasům sílu, pevnost a přirozený lesk, pomáhá redukovat lupy.

Ricinový olej - Má hydratační, regenerační a antioxidační účinky na pokožku. Díky vysokému podílu kyseliny ricinoolejové, která váže vlhkost v pokožce, je vhodný na suchou pokožku, protože ji dostatečně zvláčňuje. Je vhodný na ošetřování bradavic, jizev a akné. Blahodárně působí na růst a kvalitu vlasů, podporuje růst a hustotu obočí. Zlepšuje pevnost nehtů, pomáhá zabraňovat jejich lámání.

Jojobový olej - Zjemňuje pokožku, napomáhá její hydrataci. Velmi lehce se vstřebává do pokožky bez zanechání mastného filmu na jejím povrchu. Pomáhá předcházet tvorbě vrásek. Napomáhá regulaci tvorby mazu, je nekomedogenní, tj. zabraňuje vzniku akné. Působí dezinfekčně a protizánětlivě. Pomáhá sluncem spálené pokožce a při drobnějších spáleninách různého druhu. Ošetřuje popraskanou, drsnou nebo jinak poškozenou pokožku. Navrací zdraví, hebkost, lesk a objem vlasům. Působí proti vypadávání vlasů.

Bambucké máslo - Obsahuje vitamíny A , E a F často používané v kosmetice jako ošetřující a zkrášlující složky. Je plné živin, které pomáhají při tvorbě kolagenu. Má výborné hydratační vlastnosti, dodává pokožce měkkost a pružnost a vyživuje ji. Přispívá k redukci očních vrásek. Redukuje tmavé skvrny na pokožce a strie. Pomáhá zmírňovat akné, vyrážky a kožní alergie. Pomáhá chránit pokožku před slunečním zářením. 

Kakaové máslo - Obsahuje esenciální mastné kyseliny, množství antioxidantů a vitamín E. Je častou součástí pleťových k
rémů a mýdel, a to především díky svému zvláčňujícímu efektu, který pomáhá dotvářet sametovou pokožku. Ochraňuje, regeneruje a hydratuje pokožku, zpomaluje ztrátu vlhkosti pokožky. Minimalizuje vrásky v okolí očí, úst a v oblasti krku. Pomáhá předcházet vzniku strií a zjizvení od akné. Pomáhá ošetřovat popálenou, suchou, popraskanou a svědivou pokožku.

Hedvábí  "humání" - Tajemství zázračných vlastnosti mýdla s hedvábím je, že obsahuje hedvábné aminokyseliny a bílkoviny, které mají odpradávna rozsáhlé využití při výrobě kosmetických prostředků a to díky svým pečujícím, hydratačním, zvláčňujícím, vypínajícím a kondicionujícím vlastnostem. Zajistí zvláštní hladkost a mýdlové pěně hedvábnou jemnost. Kromě výjimečných hmatových vjemů, se hedvábné proteiny a aminokyseliny snadno vstřebávají kůží, mají kondicionující, hydratační a regenerační vlastnosti, příznivě působí na pokožku a vlasy.
Humánní: Hedvábné vlákno (keré používáme my) je sebráno poté, co bourec opustil svůj kokon a nedošlo k jeho zabití.

Jíly - Díky svým skvělým vlastnostem jsou tyto "přírodní barviva" využívaná i pro své blahodárné účinky. Více v článku věnovaný pouze vlastnostem jílu ZDE.

Heřmánek pravý - Má výrazné protizánětlivé, antibakteriální, zklidňující a dezinfekční vlastnosti. Působí antioxidačně. Působí jako přírodní bělidlo. Zesvětluje pleť. Ve formě obkladů zmírňuje otoky a tmavé kruhy pod očima, zklidňuje unavené, podrážděné nebo zanícené oči. Zklidňuje pokožku s kožními vyrážkami, ekzémy, po bodnutí hmyzem, při popáleninách nebo po nadměrném slunění. Urychluje hojení ran. Čistí kůži od nečistot. Je vhodný pro problematickou a aknózní pleť. Pomáhá při zánětech ústní dutiny a udržuje zdravé dásně. Posiluje vlasy, dodává jim lesk, eliminuje tvorbu lupů, zklidňuje vlasovou pokožku. Pro své zesvětlující účinky je vhodný především na světlé vlasy. Přidáním do koupele uvolňuje ztuhlé svaly, pomáhá zmírnit revmatické problémy.Pomáhá při lehkém spálení od slunce, různých otoků a zčervenání. Na základě zklidňujícího účinku ustupuje bolest, svědění i otok. Podmáslí také umí vyhladit pleť. Je jemné a má zvláčňující a hydratační účinky. Vhodné pro citlivou pleť. 

Aktivní uhlí - Má vynikající čistící vlastnosti pro svoji schopnost vázat na sebe škodliviny, nečistoty a nadbytečný kožní maz. Hloubkově čistí pokožku, uvolňuje ucpané póry. Zanechává pokožku čistou a vyhlazenou. Zamezuje tvorbě vyrážek, pomáhá předcházet infekci kůže a zklidňovat podrážděnou pokožku. Je vhodné na citlivou, problematickou a ekzémovou pleť. Pokožku nedráždí, je bez vedlejších účinků.

Avokádový olej - Je velmi dobře vstřebatelný přes pokožku - vyživuje pokožku, hydratuje a zanechává ji jemnou a vláčnou. Na pokožce vytváří ochranný film. Má anti-aging vlastnosti, pokožku regeneruje a pomáhá předcházet vráskám. Obsažený sterolín (přírodní steroid) pomáhá zamezovat tvorbě stařeckých skvrn. Vysoká koncentrace omega mastných kyselin dodává uklidňující účinky a zlepšuje pružnost pokožky. Pomáhá zmírňovat poškození způsobené spálením od slunce. Díky vysokému podílu vitaminu E zabraňuje kožním zánětům a podráždění pokožky. Vyživuje vlasové kořínky, podporuje růst vlasů, hydratuje suché vlasy a vlasovou pokožku a zabraňuje vypadávání vlasů.

Vavřínový olej - Tento silný a aromatický olej, s čistícími a regeneračními vlastnostmi, se používá pro péči o problematickou pleť, proti lupům, vším, proti bolesti. Je také základním olejem, pro oblíbené  mýdlo "Aleppo", které je vhodné zejména na lupénku, suchou a poškozenou pokožku.

Jogurt - Přináší úlevu popálené pokožce nejen od sluníčka, neucpává póry a pokožku zklidňuje. Pokožku zvláčňuje, hydratuje a regeneruje. Vhodné pro citlivou pleť. 
                Kozí jogurt - kozí mléko je nejbližší mléku mateřskému (lidskému), je dobře snesitelné i pro děti s alergiemi na mléko kravské. Kosmetika s kozím mlékem nedráždí a naopak zklidňuje, proto je velmi vhodná pro citlivou a alergickou pleť. Hojně se používá k léčbě ekzémů, lupénky a různých vyrážek. Je vhodná i pro problematickou pleť se sklonem k tvorbě akné. Obsažené látky pomáhají zmírňovat vznik vrásek a další projevy stárnutí pokožky. Je ideální pro regeneraci, zvláčnění a dodání pružnosti pleti, napomáhá korigovat drobné defekty pleti. Kozí mléko účinně působí i na spálení od sluníčka, protože dokáže zklidnit popálení a podporuje regeneraci kůže. Zde samostatný článek. 
                Ovčí jogurt - ovčí mléko se používá pro zmírnění ekzémů a dalších kožních onemocnění, výrobky s jeho obsahem jsou vhodné pro suchou a stárnoucí pokožku (i pro suché vlasy), zklidňuje pokožku a zároveň dodává mýdlu krémovou pěnu. Zde samostatný článek. 

Podmáslí - Pomáhá při lehkém spálení od slunce, různých otoků a zčervenání. Na základě zklidňujícího účinku ustupuje bolest, svědění i otok. Podmáslí také umí vyhladit pleť. Je jemné a má zvláčňující a hydratační účinky. Rozjasňuje pleť a redukuje pigmentové skvrny. Vhodné pro citlivou pleť. 

Rýžový olej - nabízí hydratační a zvláčňující účinky. Rýžový olej je ideální pro suchou pleť, také je známý především pro svoje cenné vlastnosti, které pokožce navracejí krásný, zdravý, zářivý a mladistvý vzhled. Obsahuje vysoký podíl vitaminu E, je taktéž bohatý na anti-oxidanty. Velmi dobře se vstřebává, přispívá k regeneraci pleti a navrací ji zdravý vzhled. Také se považuje za prostředek, který působí preventivně proti poškození pokožky způsobenému slunečním zářením. Ideální pro citlivou nebo zralou pleť, jako prevence vzniku akné. Rýžový olej zpomaluje proces stárnutí a je nezbytným nástrojem v boji proti volným radikálům. Hojně se využívá v dětské kosmetice. Je výborný v péči o vlasy - zlepšuje kvalitu vlasů, posiluje je, regeneruje a vyživuje. Dodává vlasům vitalitu a lesk. Zlepšuje stav jemných a poškozených vlasů.

Himalájská sůl - Himalájská sůl je výjimečná svým složením, je jednou z nejčistějších solí. Obsahuje vysoký podíl minerálních látek, např. hořčík, draslík, vápník, bromid, měď, síra, mangan a mnoho dalších. Díky obsahu minerálů a železa má jedinečnou růžovou barvu. Koupel z himalájské soli pomáhá detoxikovat a regenerovat organismus. Zlepšuje prokrvení pokožky a zmírňuje kožní problémy. Čistí pokožku, zlepšuje stav pleti, vhodná i na mastnou a aknózní pleť. Pokožku regeneruje, hydratuje a osvěžuje.

Citrát - 
Laktát - 



SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU NEBO FACEBOOKU. Děkujeme


Zdroj: dodavatel surovin pro výrobu přírodní a non-toxic kosmetiky

Komentáře