Přeskočit na hlavní obsah

NON TOXIC

"Co se děje v souladu s přírodou, není zlo."


Co znamená NON TOXIC ?

Doslovně bych asi řekla bez toxinu (chemie, chemických látek). I zde platí zlaté pravidlo "méně je více". Čím méně chemických látek výsledný produkt obsahuje, tím je to pro nás (naši kůži) lepší. To je filozofie, kterou jdeme.

Non toxic kosmetika je tedy kosmetika, která obsahuje minimum a nebo (a to nejlépe) žádné škodlivé chemické látky (jako jsou například aroma, sulfáty, ftaláty, silikony, parabeny, tenzidy,...), které mohou negativně ovlivnit naše tělo. 

Proč je dobré netoxickou metodu zavést i v odvětví kosmetiky?

Tak třeba proto, protože toxické látky z kosmetiky se přes kůži dostanou přímo do tkání a orgánů, kde potom způsobují různá onemocnění (a projevy). Je dokázáno, že až 30% toxinů se do lidského těla dostalo přes kůži převážně používáním kosmetických přípravků (a to nejen kosmetických, ale i kupříkladu prostředků pracích). 

Kůže je největší lidský orgán, který slouží na vnější ochranu těla (také na čištění od toxických látek). Na povrchu pokožky se přirozeně vytváří ochranný film (ten odpuzuje vodu) a v něm jsou miliardy mikroorganizmů, které tvoří přátelskou mikroflóru. Horkou vodou a použitím tenzidů v kosmetických přípravcích se na kůži ochranný film ničí. Když si tak zničíme tento mastný ochranný film, tak se logicky její ochranná funkce ztratí. Takto vysušená pokožka se může poškodit. Poškozená pokožka je pak popraskaná a suchá a nebo naopak mastná, posetá pupínky, bradavicemi či vyrážkami. 

Co obsahují námi vyrobená mýdla a přírodní kosmetika?

Kosmetika s označením NON TOXIC, kterou u nás vyrábíme neobsahují žádné škodlivé chemické látky (SLS,..). Mýdla vyrábíme pouze za pomocí olejů a louhu (ten se procesem výroby odpaří). Ve výsledném produktu (mýdle) naleznete tak pouze oleje a přidané složky, kterými jsou bylinky, med, mléčné výrobky (jogurt, mléko),...
Vždy uvádíme přesné složeni u konkrétního výrobku.  

Protože se jedná o přírodní kosmetiku berte prosím v úvahu jednotlivé účinky konkrétních bylin. V případě alergie na jakoukoliv složku ve složení produkt nepoužívejte!
Příklad: Při alergii na jahody nebude uživatel používat balzám na rty s příchutí jahod.
V případě používání měsíčkového séra a nesnášenlivosti měsíčku lékařského také nepoužívejte tento produkt (a produkty z měsíčku lékařského). Použitím byste si mohli kůži podráždit (zčervenání, svědění, zarudnutí).
To platí v případě všech bylinek! Buďte obezřetní a berte ohled na své zdraví.

Naše aktuální výrobky najdete ZDE.

S ♥
BylinkoMilovnice

Komentáře