Přeskočit na hlavní obsah

Mýdlo na praní

   „Co se děje ve shodě s přírodou, není zlo.“ 


MÝDLO NA PRANÍ - KOKOSOVÉ

Tuhé mýdlo na praní má nejedno využití. Můžete jej používat v tuhé formě přímo na skvrny a nebo s ním prát v pračce. 
Praní v pračce s domácím mýdlem na praní probíhá tak, že si mýdlo nastrouháte či nakrájíte na drobné kousky a smícháte s prací sodou (není podmínkou, můžete přát jen s pracím mýdlem, ale počítejte, že vám mýdlo nevypere každý flek!). 
Tuto směs přidáte ve správném poměru do pracího bubnu a perete. Místo aviváže můžete přidat ocet. 

Já osobně se držím poměru 6:3 jako univerzální práci prášek. To je 6 dílů prací sody a 3 díly nastrouhaného kokosového mýdla na praní. Takto připravenou směs si dám do sklenice (můžete použít jakoukoli vzduchotěsnou nádobu jako třeba kyblík s víčkem) a sklenici dám k pračce a můžu prát.  Takto vyrobený prací prášek přidávám rovnou do bubnu pračky. Pak už peru (teda pračka pracuje) jak jsem zvyklá.
Je důležité při výpočtu poměru počítat také s tvrdostí vody. Prostě to chce zkoušet, zkoušet a zkoušet, než přijdete na ten správný poměr. 

V případě, že chce mít prací prášek o level výš, nebo chcete prací prášek na bílé prádlo. do univerzálního pracíco prášku (viz. výše) přidejte perkarbonát. Ten se ale rozpouští při teplotách nad 60°C a proto je vhodný pro prací programy od 60ti stupňů. Pro praní pod 60°C (40 a měně) se do domácího pracího prášku musí přidat i modrý TAED (aktivátor perkarbonátu sodného). 

Pokud byste měli zájem, mohu zde přiložit podrobný recept. Jak na prací prášek univerzální, tak na prací prášek na bílé prádlo. 

V případě zájmu či dotazů mne kontaktujte zde.
S ♥ BylinkoMilovnice

Komentáře